På tur med 1.000 wattimer på lur

Dual Battery System Charger Riese & MüllerÅrets nyhet fra Bosch er Dual Battery System som Riese & Müller er først til å tilby. Rekkevidden dobles med to batterier som virker sammen – hele 1.000 Wh sitter på elsykkelen.

I 2016 kom det 500 Wh batteri fra Bosch. Vi lurte på hva som ville bli det neste. Joda, nå har det kommet en løsning som sørger for at du på tur har dobbelt så mye strøm på lur.

To 500 Wh batterier monteres sammen på elsykkelen. De tappes nesten parallelt, først 5% fra det ene, bytter til det andre for nye 5%, deretter tilbake til det første for nok 5% osv.

Når du skal lade batteriene igjen, foregår det på samme måte så lenge de sitter på elsykkelen. Kun et sted å plugge inn laderen, og de fylles opp. Det tar bare dobbelt så lang tid.

Om du vil, kan du fortsatt kun bruke ett batteri på elsykkelen, for eksempel om turen ikke er så lang. Akkurat som du kan ta av et batteri og lade det inne.

Dual Battery System kan ikke ettermonteres på elsykler som er ute i markedet. Dette må bestilles sammen med elsykkelen og integreres under produksjon.

Dual Battery System Delite Riese & MüllerRiese & Müller tilbyr systemet til modellene Delite, Charger, Packster og Load. Prisen varierer fra kr 7.790 til kr 9.900.

På bildene ser dere hvordan batteriene er plassert på en Delite (oransje metallic) og en Charger (blå metallic). På en Load er det ekstra batteriet plassert vertikalt ved siden av styrerøret. På en Packster er det horisontalt under lasteplanet.

Et batteri på 500 Wh gir under norske forhold normalt 60-90 km rekkevidde. En dobling av kapasiteten bør i hvert fall gi 100-150 km, om ikke mer. Men det handler mye om hvor mye motorassistanse du ber om, temperatur og kjøreforhold. Dette kan du bli mer kjent med ved å teste Bosch sin rekkeviddekalkulator.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*