Ekspertens elsykkel-tips

Hvilken elsykkel bør du kjøpe, spurte Teknisk Ukeblad den tyske eksperten Hannes Neupert. EVOs elsykler er absolutt blant dem.

Litt uhøytidelig, slett ikke så grundig evaluert, men blant rundt femti elsykler på en utstilling i Tøyenparken, tok Hannes Neupert fra Extra Energy utfordringa. Om han skulle anbefale fem av disse femti, hvem vil det da bli? Basert på over tjue års erfaring med testing av elsykler. I følge TU har det etter hvert blitt en heltidsgeskjeft.

Ikke overraskende har ikke EVO Elsykler noen vinner i «billigklassen». Der gratulerer vi Biltema med kjekk omtale av sin foldesykkel. Men blant kvalitetselsyklene, de som koster fra 20.000 kr og oppover, er det to elsykler fra EVO og to fra røkla, dvs de andre 13 utstillerne.

Vi skal ikke ta det for høytidelig. Men tror nok at en kjenners øyne raskt ser detaljer og helhet som gir tillit. Reaksjonen fra kundene er også ganske sammenfallende med dette, for disse to syklene er i ferd med å bli særdeles populære. Derfor gjengir vi hva han sier (og håper at TU synes det er greit) om våre to anbefalte elsykler.

Hele artikkelen leser du hos Teknisk Ukeblad.

Riese & Müller Nevo Nuvinci

EVO Elsykler Riese & Müller Nevo Nuvinci

Ekspertens kommentar:

– Jeg velger denne på grunn av den robuste konstruksjonen, og ikke minst fordi den er beltedrevet og har et trinnløst girsystem. Kombinasjonen av Nuvincis girsystem og en sentrert motor passer godt sammen, de kan holde i årevis.

– Der vanlige elsykler med kjede og tanngir samler møkk, er utsatt for rust og har et sykkelkjedet som må skiftes etter en stund, ønsker mange sykkeleiere å slippe å olje og drive vedlikehold. Denne sykkelen er for dem.

Les mer om Nevo Nuvinci

Emotion EVO Cross Pro

EVO Elsykler Emotion EVO Cross Pro

Ekspertens kommentar:

– Den er ikke billig, men du får gode egenskaper for prisen. Den ser sporty ut, motoren er børsteløs og støyfri, og rekkevidden er god.

– Sykkelen har god stabilitet fordi motoren er plassert i bakhjulet og batteriet inne i sykkelrammen. Det gir sykkelen et lavt tyngdepunkt, og jeg klarer å holde den med en hånd, sier Hannes.

Les mer om EVO Cross Pro

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*