EVO signert klimapakt med Oslo kommune

Vi var så heldige å bli invitert av kommunen til å være med i Næring for klima, gjennom å signere Oslos klimaavtale. Det ble en hyggelig signeringslunsj med byråden.

Oslo kommune har satt seg som mål å halvere utslippene av klimagasser innen 2020. Da trenger de å samarbeide med private virksomheter for å gjennomføre effektive tiltak som monner. Det gjør utvilsomt elsykler. For ikke bare gjør vi elsyklister Oslo-lufta friskere når vi parkerer bilen, vi har også et beskjedent klimaavtrykk. I 2014 mottok EVO Elsykler Oslo kommunes miljøpris, nå skal vi samarbeide tettere med kommunen og alle andre i nettverket Næring for klima.

I kommunens nettverk er det pt ca 70 bedrifter – stort som smått. Sånn fire ganger i året opptas nye medlemmer som høytidelig signerer klimapakten sammen med kommunen. Denne gangen var det følgende som fikk æren: Øyafestivalen, Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) og EVO Elsykler AS. Som byråd Lan Marie Nguyen Berg uttrykte: – Dette er en hip gjeng, sånn som vi liker.

Koselig var lønsjen og praten om hva hver enkelt nye medlem bedriver, hva kommunen ønsker seg og hva vi kan gjøre sammen. Riktig konstruktivt og optimistisk. Vi trodde alle på langt mer bruk av transportelsykler, ikke bare for småbarnsfamilier som skal løse hverdagslogistikken, men også for bedrifter som skal transportere varer.

Så klart det var litt nysgjerrighet rundt effekten av Oslo kommunes støtteordning til elsykler. Litt pepper har byrådet fått i media. Til tross for at vi selger elsykler, har vi ikke vært de største entusiastene for denne ordningen. Men den har utvilsomt vært en fantastisk kampanje for å skape oppmerksomhet om elsykkel som et suverent transportmiddel.

For vår del skal EVO Elsykler fortsette å pumpe ut elsykler så godt vi kan. Med eller uten støtteordning, elsykler lønner seg for den som kjøper – og alle de andre i byen. Elsykler gir mer effektiv trafikkavvikling, bedre luft og mindre klimautslipp.

Nedenfor står dagens lønsjgjester og avtalepartnere: Susanne Ringdal (Doga), Ingrid Kleiva Møller (Øya), Tord Krogtoft (Øya), miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg, Espen Bjerk (EVO) og Hans Håvard Kvisle (EVO).

Oslo kommune Lan Marie Nguyen Berg EVO Elsykler

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*