Søk støtte fra Oslo kommune til el-lastesykkel

Etter fjorårets suksess med elsykkelstøtte slår Oslo kommune til igjen. 5 millioner kroner er satt av til å få mange transport-elsykler ut i Oslos gater

Vi snakker nå om elsyklene som utvilsomt erstatter bilen, enten du skal transportere barn eller varer. «Den nye bilen», som vi kaller det. Kjøretøy som gir stor glede for deg som syklist, og er til stor nytte for alle som ønsker reinere luft og mindre biler i byen.

Ingen kan tvile på at de elektriske transportsyklene gir oss store miljø- og helsegevinster. Men det er nå slik at en del synes de er vel dyre. Noe vi ikke helt forstår, for sammenligna med en bil er dette virkelig sparebøsser på hjul. Slå sammen alt bilen koster i avskrivninger, renter, avgifter, bompenger, service, parkering, drivstoff, forsikring osv, og mål det mot kostnadene ved å ha en transportsykkel av god kvalitet, så kan du fint spare 20-30.000 kr i året. Samtidig som elsykkelen er mer praktisk, mye morsommere enn bil og med god grunn gir deg bedre samvittighet.

Oslo kommune vil virkelig gi en gavepakke til alle som teller på knappene om de skal kjøpe en el-lastesykkel, som kommunen kaller det. Hele 10.000 kroner kan du få i støtte, bare du er blant de 300 første som søker.

NB! Allerede formiddagen 1.februar 2017 ble potten til privatpersoner brukt opp. Nå er det kun penger igjen til bedrifter, organisasjoner og sameier/borettslag. Gratulerer til dem som var kjappest på avtrekkeren.

oslokommunevaapen

Kort oppsummert inneholder ordningen følgende muligheter og krav:

  • Kjøp av ny el-lastesykkel ferdig montert fra butikk
  • Tilbudet gjelder kun for kjøp av lastesykler med kasse
  • Søker må være over 18 år og det gis tilskudd kun til én elsykkel pr husstand
  • Du må søke om støtte og få den innvilga før du kan bestille/kjøpe elsykkelen
  • Du får 25% av kjøpssummen i støtte, men maksimalt 10.000 kr
  • Elsykkelen må registreres i Falck sykkelregister eller tilsvarende register for sykler

Dette er et pilotprosjekt med begrensede midler, det kan derfor være lurt å komme først i køen.

Søknadsskjemaet er enkelt å fylle ut, og legges ut 1.februar, så det er bare å hive seg rundt om du er klar for å bli en av mange lykkelige eiere av en elektrisk lastesykkel.

Vi minner på at reglene sier at du ikke kan bestille elsykkelen før søknaden er innvilga. Men du kan så klart prøvesykle for å finne ut hvilken du vil ha. Det må være lov! Så bare kom til EVO Elsyklers butikker i Nydalen og på Skøyen. Da skal vi etter beste evne hjelpe til med å finne en el-lastesykkel som er midt i blinken for deg. Slik vi alltid forsøker, støtteordning eller ei. For vi har mange herlige godbiter du bør ta ut på en prøvetur før du bestemmer deg. Enkelte modeller kan vi levere raskt, andre er det lengre leveringstid på. Så også i dette tilfellet lønner det seg å være førstemann til mølla.

Utvalget vårt kan du ta en kikk på her. 
(NB! Modellene Felt og Revo Cargo faller utenom støtteordningen)

Gå til Oslo kommunes hjemmeside for mer info og søknadsskjema

I tillegg er det en støtteordning for kjøp av elektrisk lastesykkel til bedrifter, organisasjoner og sameier/borettslag. Den er beskrevet her. Dette skal være pilot/FoU-prosjekter. Som den pioneren EVO Elsykler er, blir vi gjerne med på slike prosjekter. Bare ta kontakt med oss.

På bildet ser vi mannen med pengesekken, finansbyråd Robert Steen, på en el-lastesykkel som utvilsomt kvalifiserer til støtte: Riese&Müller Load

Robert Steen Load Riese&Müller elsykkel støtte

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*