Oslo kommune i full fart på elsykkel

I august har det vært travelt med å levere elsykler til Oslo kommune. Nå er det nesten 150 Oslosykler i bruk – og mer kommer utøver høsten. For dette tegner til å bli en suksess.

Som vi fortalte her, EVO Elsykler er så heldige å samarbeide med Oslo kommune om Oslosykkelen – en spesialutgave av Riese & Müller Nevo, som skal brukes overalt av kommunalt ansatte.

I august var den første store leveringa. Vi måtte ta ekstralokaler i bruk, og det var helt ferske elsykler i alle kriker og kroker. Klare for montering og foliering, slik at de ble akkurat så fine som vi hadde lovet.

Leveransen foregikk ikke alltid like miljøvennlig som på dette bildet, altså på henger etter elsykkel. Men mest stas var det når vi kom på denne måten og ikke med den store dieselvarebilen.

EVO Elsykler Oslosykkel

EVO Elsykler Oslosykkel

 

 

 

Det er alle slags virksomheter i kommunen som nå blir elsyklister. Hjemmetjenestene over hele byen skal flytte seg rundt på to hjul når de er ute for å hjelpe gamle og sjuke. Alle mulige etater fra kommuneadvokat, kemnerkontor, boligbygg, helse, velferd til bymiljø forsøker å erstatte bilbruk med sykling.

Et eksempel er vann- og avløpsetaten som har skaffet seg fire Oslosykler, ved siden av de to lastesyklene de allerede har, for å bruke elsykkel til møter og inspeksjoner. Dette syntes både NRK og Vårt Oslo var stas at det ble litt oppstuss om det:

 

 

 

 

Ved siden av den vanlige, elektriske tohjulingen Oslosykkelen er det også flere virksomheter som tar i bruk lastesykler. Foreløpig har vi bydeler som St.Hanshaugen, Gamle Oslo, Sagene og Grünerløkka på lista. Ja, for sistnevnte er det en litt artig historie.

De har kjøpt to Packster som bydelens innbyggere kan få låne for å teste barne- eller varetransport med en elsykkel. Et godt tiltak for å stimulere til mindre bilkjøring og mer sykling.

EVO Elsykler Oslosykkel

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*