Tenn lys

Vinteren har ennå ikke kommet, men det har høstmørket. Da er det viktig at elsyklene lyser opp. EVO har flotte sykkellykter fra danske Reelight.

Reelight sykkellyktVil du først og fremst ha noen enkle lykter som du klipser av og på sykkelen, anbefaler vi Reelight Go. Dette er designvinnende sykkel-lykter med magneter for å klikke lyktene på og av. Basen som er en kraftig gummistrikk, er ved hjelp av knappecellebatteriene permanent låst på styret eller seterøret. Med en gang du klikker lyktene fast, så går lyset automatisk på. Lysets synlighet er god også fra siden. Hvitt foran, rødt bak.

Når du ikke bruker lyktene, fester for- og baklykt seg magnetisk til hverandre til en kompakt, liten sak du kan ha i lomma eller veska.

 

 

lykt elsykkelDen samme danske produsenten har i over ti år produsert batterifrie lykter. Strømmen genereres ved å feste magneter på eikene. Ingen friksjon som bremser syklisten, og lyset er alltid på. Undersøkelser har vist at lys kan være en fordel i trafikken også på dagtid, du blir sett bedre. Akkurat som bilene også nå kjører med lys døgnet rundt. Nå er det millioner av syklister verden over som bruker disse lyktene.

Her har vi to varianter. Den ene er et sett av blinkende for- og baklys som du fester på hjulnavene og strømmen kommer rett fra magnetene som sitter på eikene. Den andre er lykter med konstant lys som du fester foran på gaffelen og bak på seterøret eller bagasjebrettet. Frontlyset er også så kraftig at det hjelper deg på dårlig opplyste veier – med en lysvinkel på 270 grader. Dynamoen festes over navet i bakhjulet. Her produseres energien friksjonsfritt mellom dynamoen i lykta og magnetene som er festet på eikene. Helt uten batteri.

Ja, helt automagisk er det.

Les mer om lykteutvalget vårt her.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*