Vintersykling

Sykle hele året!

Prøv elsykkel med piggdekk gratis i 24 timerIS – SNØ – KULDE – SALT

Med gode piggdekk får du kontroll på isen. Elsykkelen hjelper deg gjennom snøen. På tråsykkel blir du svett og begynner fort å fryse, men på elsykkel er bekledningen lettere å avstemme. Vi er da vant til å kle oss for vinteren! Tipsene er mange for et godt vedlikehold som stopper saltangrepene: Vask sykkelen hyppig, bruk rett kjedeolje for lave temperaturer og smør utsatte deler godt.

Test en vinter-elsykkel gratis

Er ikke sykkel det enkleste alternativet?

Det går kanskje litt saktere på is og i snø, men all trafikk går tregere om vinteren. Vi kan love deg at mange har det langt verre, og mer uforutsigbart, enn den som sitter på sykkelen og bestemmer over seg selv. Her gjelder det bare å komme seg ut på den første turen.

Hvordan er vinterværet?

Ser vi på værstatistikken de siste åra for Blindern i Oslo, er gjennomsnittstemperaturen knapt nok under null grader for vintermånedene desember til februar. Maks snødybde er under 30 cm.

Vinteren i Oslo kan fremdeles by på enkelte dager med kraftig snøfall og mange minusgrader, men det er ikke lenger normalen i Oslo, det er unntaket. De siste årene har vintrene blitt både mildere og kortere, og det bør være den nye normalen som bestemmer hva vi gjør – ikke minnene om barndommens snørike og kalde vintre.

Oslo kommune har bevilget langt mer penger til brøyting av sykkelveier. Så selv om snøen skulle komme i store mengder, skal sykkelveiene raskt være klare til bruk.

Om du ikke er av de tøffeste og mest ivrige tråsyklistene, kan du sats på elsykkel, pigger og gode klær – og bli med på den nye vintersyklingsbølgen.

Prøv elsykkel med piggdekk gratis i 24 timer

Besøk vintersyklingssenteret

Kom til EVO for å få råd og hjelp til å komme i gang med vintersykling. Hos oss kan også låne en vinter-elsykkel GRATIS i 24 timer. Da bryter du isen.

Les mer…

Kjøp elsykkel - få piggdekk

Få et godt grep og bli sett

Vi har piggdekk med pakkepriser som inkluderer dekkskift og forberedelser for vinteren, og gode råd om hvordan du tar vare på elsykkelen selv.

Les mer…

Ribcap

Varmende råd for den kalde tida

Vintersykling er gøy, men du må kle deg fornuftig. Ta en kikk på hva vi kan tilby deg for å holde varmen. Batteriet skal heller ikke fryse unødvendig.

Les mer…