Vintersykling

Vintersyklingssenter

Vintersykling

VintersyklingIS – SNØ – KULDE – SALT

Med gode piggdekk får du kontroll på isen. Elsykkelen hjelper deg gjennom snøen. På tråsykkel blir du svett og begynner fort å fryse, men på elsykkel er bekledningen lettere å avstemme, vi er da vant til å kle oss for vinteren! Tipsene er mange for et godt vedlikehold som bekjemper  saltangrepene – vask sykkelen ofte, bruk rett kjedeolje for lave temperaturer og smør utsatte deler godt.

 

Vurder mulighetene dine – er ikke sykkel et enklere alternativ?

Det går kanskje litt saktere på is og i snø, men all trafikk går tregere om vinteren. Vi kan love deg at mange har det langt verre, og mer uforutsigbart, enn den som sitter på sykkelen og bestemmer over seg selv. Når det kommer til å ta avgjørelser, kan vi være litt treige. Først må vi tenke det, så må vi si det, så gjør vi det. Her gjelder det bare å komme seg ut på den første turen.

Bestem deg for å sykle en tur, og vips så kan du ikke tenke deg annet enn å vintersykle!

vintersyklingHvordan er vinterværet?

Ser vi på værstatistikken de siste åra for Blindern i Oslo, er gjennomsnittstemperaturen knapt nok under null grader for vintermånedene desember til februar. Maks snødybde er under 30 cm.

Vinteren i Oslo kan fremdeles by på enkelte dager med kraftig snøfall og mange minusgrader, men det er ikke lenger normalen i Oslo, det er unntaket. De siste årene har vintrene blitt både mildere og kortere, og det bør være den nye normalen som bestemmer hva vi gjør – ikke minnene om barndommens snørike og kalde vintre.

Nå har Oslo kommune bevilget langt mer penger til brøyting av sykkelveier. Så selv om snøen skulle komme i store mengder, skal sykkelveiene raskt være klare til bruk.

Om du ikke er av de tøffeste og mest ivrige tråsyklistene, sats på elsykkel, pigger og gode klær – og bli med på den nye vintersyklingsbølgen. I Oslo er det foreløpig bare 1 av 20 sommersyklister som skor om til vinter. I de kommende årene skal vi bli langt flere.

 

Vintersykling testsenter

Test en elsykkel på vintersyklingssenteret

Du har kanskje flere spørsmål? Kanskje trenger du litt mer motivasjon for å komme i gang? Eller er trenger du hjelp til å vinterforberede sykkelen din?

Besøk et av EVOs vintersyklingssentre. Her kan du også låne en vinter-elsykkel GRATIS i 24 timer.

Les mer…

piggdekk lys elsykkel

Få et godt grep og bli sett

Vi har piggdekk med pakkepriser som inkluderer dekkskift og forberedelser for vinteren, og gode råd om hvordan du tar vare på elsykkelen selv.

Glem ikke at du må bli sett. Ta derfor en kikk på våre praktiske lykter.

Les mer…

hold varmen elsykkel

Varmende råd for den kalde tida

På en elsykkel trenger du ikke å svette og bli kald. Justér motorassistansen slik at du får passe varmeproduksjon.

Men du må også kle deg godt. Ta en kikk på hva vi kan tilby deg for å holde varmen, sammen med vintertøyet du allerede har. Heller ikke batteriet skal fryse.

Les mer…

elsykler vinter

EVO Elsykler for vinterbruk

Så å si alle elsyklene våre egner seg utmerket for vinterbruk. Bare de får på seg piggdekk slik at du holder stø kurs på glatta.

Noen spesielle favoritter har vi for den norske vinteren. De kan du ta en kikk på her.

Les mer…