Få et godt grep og bli sett

Vi tilbyr piggdekk til elsykkelen, se våre pakkepriser som inkluderer dekkskift og servicepakke for godt vintervedlikehold. Vi har også gode råd om hvordan du tar vare på elsykkelen selv. Glem heller ikke at du må bli sett. Ta derfor en kikk på våre praktiske lykter.

 

Piggdekk og vinterklargjøring

Med mindre snø og temperaturer rundt null grader, kan glatt underlag være en stor utfordring. Da er piggdekk løsningen. Invester i brede kvalitetsdekk, tett med pigger, og bruk lavere lufttrykk enn om sommeren – slik blir veigrepet bra nok. Bare husk å kjøre inn piggdekkene på barmark noen titalls kilometer.

piggdekk elsyklerPiggdekkene kan du kjøpe i butikkene til EVO Elsykler. Vi fører kvalitetsmerket Schwalbe som har gjort det bra i mange tester.

  • Schwalbe Marathon Winter har vi for hjuldiameter fra 20″ til 28″, piggtettheten varierer med dekkstørrelse, fra 168 til 240 pigger. Prisen pr dekk er kr 750.
  • Schwalbe Ice Spiker Pro Performance er hakket enda vassere – kraftigere dekk og knotter, tettere med pigger fra hele 361 til 402 i hjuldiametere fra 26″ til 29″. Prisen pr dekk er kr 980.

Vi hjelper deg med å skifte til piggdekk, samtidig som vi klargjør elsykkelen din for vinterbruk. Dette inkluderer smøring, sjekk av alle kontakter/sensorer og justering av gir og brems. Her gir vi deg en pakkepris på kr 800, da med tillegg for prisen for piggdekkene du skifter. Alternativt kan du bare betale for dekkskift.

 

vedlikehold elsykkelVedlikehold

Vi kan alltid hjelpe deg med vedlikehold av elsykkelen. Men det er mye du kan og bør gjøre selv:

  • Vask sykkelen ofte for å få bort salt og slaps, men vær sikker på at den har tørket før den tas ut i kulda igjen. Vann og fuktighet blir til is og skaper problemer for gir- og bremsevaiere. Det kan være lurt å benytte mildværsdagene til reingjøring.
  • Hvis du har oppbevart sykkelen inne i varmen, la den temperere seg litt før du tar den i bruk, ellers fester snø og is seg lett.
  • Bruk rett kjedeolje for lave temperaturer og smør utsatte deler godt – gjerne for mye.

For at du kan ta godt vare på elsykkelen din selv, har vi forskjellige smøremidler i butikkene våre.

 

Bli sett

lykt elsykkelNår snøen mangler, blir det ekstra mørkt. Du må sørge for å være synlig under alle omstendigheter, med hvitt lys foran og rødt lys bak. Refleks har du selvfølgelig på sykkelen, men bruk gjerne refleksvest i tillegg, eller refleks på sykkelveske, ryggsekk og jakte.

Vi har blant annet smarte og lekre lykter fra danske Reelight. Kom innom en butikk for å se hva vi kan hjelpe deg med å montere på elsykkelen din.

 

 

Varmende råd for den kalde tida