Varmende råd for den kalde tida

På en elsykkel trenger du ikke å svette og bli kald. Justér motorassistansen slik at du får passe varmeproduksjon. Men du bør kle deg fornuftig. Ta en kikk på hva vi kan tilby deg for å holde varmen, sammen med vintertøyet du allerede har.

Start med ull innerst, og fortsett med lag på lag med gensere, vindtett ytterjakke og kanskje en vindtett bukse. Mengden bekledning justerer du i forhold til temperatur, vind og hvor lenge du skal være ute. Vi nordmenn har tross alt vært ute en vinterdag før – vi klarer å kle oss godt for en sykkeltur til jobben.

 

ribcap

Ribcap – beskytt hodet og stilen din

Om vinteren kan et alternativ være en kombinasjon av lue og hodebeskyttelse slik som unike Ribcap. Dette er ikke en hjelm, men så mye mer enn en vanlig lue. I luestoffet er det sydd inn elastisk materiale som gir en myk beskyttelse gjennom at støt absorberes. En sykkelhjelm gir bedre beskyttelse, men for dem som av ulike grunner ikke benytter det, er Ribcap så absolutt en kraftig forbedring av beskyttelsen. Luene kan også brukes til andre vinteraktiviteter hvor det er fornuftig å ta litt ekstra vare på hodet.

Luene kan vaskes, brettes og lett å ta med seg. Med strikk under haka for å holde dem godt på plass.

Finnes i våre vintersyklingssentre i ulike størrelser for barn og voksne, med forskjellig farger og stil. Priser fra 690 til 890 kr pr stk.
Les mer om Ribcap her
.

 

 

 

 

 

 

regntøy elsykkel

Knallbra regntøy

Vinteren er ikke bare snø, den er også mye regn. Vi har fått tak i et særdeles godt regntøy fra Aalesund Oljeklede. Dette skal holde alt vann ute og lagd av en produsent som kjenner tøffe forhold fra fiskeri og off-shore. Regntøyet er klassifisert som EN 343-sertifisert arbeidstøy med beskyttelse mot regn.

Regntøyet er lagd av polyurethan-belagt polyester med flosset innside, 260 g/m2. Ekstra mykt og behagelig materiale, lett og elastisk. Flosset innside lager luftlag som varmer og reduserer kuldeslag. Alle sømmer er sydde og sveisede, glidelåsene er vannavvisende. Både jakke og bukser har refleksdetaljer.

Jakka har lufting med glidelås under ermene som reguleres med borrelås og elastisk snor i nedkant. Innerlomme og sidelommer med glidlås. Regulerbar hette foran og bak, med fleeceforet krage og hettekant.

To typer bukser, med og uten glidlås på sidene. Elastikk og snor i livet med stropper. Regulering i nedkant. Buksa uten glidelås på siden har litt mer lufting i livet.

Pris for jakke er kr 990 pr stk, for buksene kr 690 pr stk.
Les mer om Aalesund Oljeklede her.

 

Tenk på de utsatte kroppsdelene

Hodet trenger ei lue under hjelmen. På ekstra kalde dager er finlandshetta gull verdt, og er du en racer kan slalåmbriller være gunstig i fartsvinden. Gode hansker/vanter holder fingrene varme og gir deg et godt grep på girvelger og bremser. Styremuffer er praktisk for lengre turer. Velg varme sko, gjerne med skotrekk for å begrense saltangrepene. Dette kan vi hjelpe deg med om du kommer innom ene av butikkene våre.

 

batterisokk elsykkelGlem heller ikke batteriet

Nedkjølte batterier yter like dårlig som nedkjølte mennesker. Best ytelse og rekkevidde får du ved å ta batteriet inn om vinteren mens sykkelen er parkert. Vi tilbyr dessuten batteristrømper som bidrar til at batteriet holder varmen litt lengre under bruk.

For alle Emotion-sykler med integrert rammebatteri koster vintersokken kr 450 pr stk.

Vi har batteristrømpe for elsykler med Bosch-batteri, både montert på ramma og bagasjebrettet, pris kr 450 pr stk.

 

Få et godt grep og bli sett