Lær om Bosch’ nyeste elsykkelmotor

I 2020 kom det nye generasjoner elsykkelmotor fra Bosch:

  • Generasjon 3: Performance med dreiemoment 65 Nm
  • Generasjon 4: Performance CX og Cargo Line, begge med dreiemoment 85 Nm

Motorene har fortsatt maks 250 W nominell effekt for å overholde det europeiske regelverket, samt assistansebegrensning ved 25 km/t. Mens dreiemomentet, det som du særlig er glad for for å få trøkk i oppstarten og tunge bakker, øker i kraft. Dette har vært mulig samtidig som motorene er mindre og har redusert vekt. De siste momentene gjør motoren lettere å integrere i rammene og mindre synlig.

Særlig interessant er reduksjon i motstand når du tråkker uten motorhjelp. Altså kan du mye lettere enn før holde elsykkelen i gang for egen maskin, enten du er tom for strøm eller vil ha fart over assistansenivået.

Resten av historien får du ved å se Patrick forklare i videoen ovenfor. Du kan også sjekke hvordan Riese & Müller presenterer teknologien eller hvordan Bosch sjøl forteller om motorene.

Det må sies at hardwaren = motoren er en ting. Men hvordan du opplever den, kan variere med ulike modeller, det vil si hvordan den fungerer sammen med andre funksjoner og utstyr, for eksempel giroppsett og hjuldimensjoner. Altså kan opplevelsen din av en ny Bosch-motor variere med hvor flink og klok produsenten av elsykkelen er!

De nye motorgenerasjonene kan selvfølgelig kombineres med alle displayer som det praktiske og fastmonterte Purion, litt mer informative Intuvia, Kiox med mange flere funksjoner og ikke minst aller nyeste og mest informative Nyon. NB! Ikke alle display kan ettermonteres på alle modeller.

Nå flyttes enda flere av modellene våre over til de nye og bedre motorgenerasjonene. Slike som Superdelite, Supercharger2, Swing3 og Load ble allerede oppdatert tidlig i 2020. Mens Nevo3 og Charger3 har kommet inn i høst. Og vi gleder oss til alle modellene framover, slik som Tern GSD, Packster 70, Roadster og ikke minst 2021-utgaven av gigasuksessen Multicharger. Og mange flere kommer, bare sjekk ut på en modellspesifikasjon om det står generasjon 3 eller 4.

Elsykkelmotor Bosch EVO TV