• Leveringssituasjonen 2022

Leveringssituasjonen på elsykler i 2022

Norge og deler av verden åpner sakte men sikkert opp igjen.

Denne ukens hendelser i Ukraina påvirker nok også leveringssituasjonen fremover. Spesielt tilgang på råvarer som underleverandørerene trenger blir påvirket av situasjonen slik den er nå.

Etterspørselen etter elsykler på verdensbasis er veldig stor. Produksjonskapasiteten er sprengt hos sykkelprodusenter, men ikke minst hos deres underleverandører. De opplever store forsinkelser i levering av gir, bremser, seter, dekk og batterier. Ja rett og slett av det aller meste de trenger for å sette sammen elsykler. Det gjør at vi ikke alltid kan svare på når ulike modeller kommer til oss i år. Dette gjelder spesielt Moustache, Bulls, Kettler og Triobike som er de med den mest usikre leveringssituasjonen.

Riese&Müller opplever forsinkelser på enkelte modeller, mens de har noen modeller som de får produsert tidligere enn planlagt! Akkurat nå har de dessverre fått beskjed om at deres rammeleverandør er forsinket i sin leveranse av rammer til alle Load modellene. Hvor igjen rammeleverandøren sliter med for små og forsinkede leveranser av aluminium.

Tern var lenge i rute med sin produksjon, men vi ser nå stadig endringer av ordrene våre. Endringene omfatter alt fra tilgjengelige modeller til farger, utstyrsnivå og girsystem. Tidligere greide Tern å informere oss om endringer to måneder før syklene ankom Norge, nå får vi beskjed kun en måned i forveien. I tillegg påvirkes disse forsendelsene av det e24.no kaller den store trafikkorken, noe som gjør at forsinkelser i frakt nå snarere er en regel enn et unntak.

Det vil være smart å være tidlig ute med å bestille den elsykkelen du ønsker.

Kanskje er det en sykkel med det nye Smart systemet fra Bosch frister?

 

Vil du lese mer om situasjonen blant annet til Shimano kan du lese her.

Brikkemangel gjør at Bosch ikke kan levere nok batterier. Enda en ting som påvirker situasjonen kan du lese om her.

Dette er hvordan det gikk med vår siste Tern leveranse i 2021, den kom først i januar! Tern leveringsforsinkelser