• Kone Packster Riese & Müller lastesykkel

Oslo kommune gir bedrifter tilskudd til kjøp av lastesykler

Det har blitt vanskeligere å kjøre og parkere biler i Oslo sentrum. Nå vil politikerne hjelpe næringslivet med nye løsninger for å utføre nødvendige oppgaver.

Mindre leveranser utgjør en fjerdedel av vareleveransene i Oslo, og bare i sentrum er det 50.000 vareleveranser pr dag. Målet er at elektriske lastesykler skal kunne erstatte bilbruk.

Bedrifter kan søke om støtte til anskaffelse av opptil 10 lastesykler. 3 millioner kroner er satt av til dette. Noe som kan resultere i hele 300 flotte lastesykler siden det gis opptil 10.000 kr i støtte pr stk (begrenset til 30% av kostnaden).

Husk at bedrifter også får fratrekk for inngående mva på elektriske lastesykler.

I begynnelsen av august 2018 er det åpnet for å sende inn søknad. Dette er en midlertidig kampanje hvor det er førstemann til mølla.

Sammen med søknaden skal søker beskrive planlagt bruksområde for sykkelen og hvilken type biltransport sykkelen erstatter.

Det er et krav at søknaden må innvilges før bedriften kan kjøpe eller bestille lastesykkel.

Øvrig informasjon om retningslinjene for å søke støtte, finner du på Oslo kommunes sider. Der er også søknadsskjemaet.

Vi håper mange bedrifter griper denne muligheten til å få støtte til morsom og praktisk transport. På bildet ser dere at heisselskapet Kone har gått i front. Noen andre er tømrermestrene Lohne & Lauritzen som stråler av sykkelglede.