Hybridsykler

Og du, da – din køsnik!

Det er ikke pent å snike i køen, men med en elsykkel er det vanskelig å la være fordi vi kommer oss så fort fram. Typisk nok der andre virker å stå i stampe på vei til jobb. Du sparer tid og kommer deg i aktivitet, med god samvittighet og et smil om munnen.

Hybridsykler er et vidt begrep, en slags krysning mellom terreng- og landeveissykler, men med ramma til førstnevnte, 28 tommers hjul og gjerne en litt framoverlent sitteposisjon. Men det er stor variasjon mellom modellene. Vel så viktig er hvilket behov de dekker. Vi liker å kalle dem sportslige pendlersykler, typisk for bruk til og fra jobb i og utenfor byen.

Emotion har den populære modellserien Cross og Jet (lavere innsteg) som er en bestselger og testvinner som har høstet mye skryt. Så strålende designet at du ikke tror det er en elsykkel. Den kommer nå med tre forskjellige motorteknologier.

Riese & Müllers Charger høster også mye ros, og står for fart og stil med sin sofistikerte geometri. Fra i år utstyrt med Bosch sin kraftigste motor, så intet stopper den fra å fare forbi de fleste. Fra samme produsent har vi den unike modellen Nevo med lavt innsteg, men likevel et maskulint uttrykk slik at den er like populær blant menn som kvinner.

Med den karakteristiske knekken i øvre rammerør gir Moustache elsyklene sine et særpreget uttrykk. Du ser at det er en fransk lekkerbisken. Syklene er så behagelige at du nesten glemmer at du sitter på dem, der du i en stripete genser, med bandana rundt halsen og baguettene i sykkelveska, plystrer lett på en fransk chanson.

Du lever bare én gang. Og på den tida skal du til og fra jobben bortimot 12.500 ganger. Gjør det med fart og stil.

Emotion EVO Cross elsykkel

Produktutvalg