PÅ TIDE Å GIRE OPP? DET HAR ALDRI VÆRT ENKLERE Å VÆRE SYKLIST I OSLO

DET HAR ALDRI VÆRT ENKLERE Å VÆRE SYKLIST I OSLO

Kombinasjonen av stadig mer sykkelvei og omfattende veiarbeidsprosjekter gjør at det aldri har vært et bedre tidspunkt for å bli syklist i Oslo. Med en elsykkel fra EVO Elsykler kommer du raskere frem, med mindre uforutsigbarhet, samtidig som du får aktivitet og mosjon.

Stadig mer sykkelvei i Oslo

Siden 2015 har Oslo Kommune jobbet hardt og målrettet for å oppgradere sykkelveinettet i byen. Nå som planperioden frem til 2025 går mot slutten står det meste ferdig. Uansett om du bor øst, vest, nord eller sør er sjansen stor for at du har gode sykkelveier nær deg, som kan ta deg dit du vil i byen. Oslo har i dag et sykkelvegnett på mer enn 290 km. Lurer du på detaljene for ditt område kan du laste ned hele plandokumentet her. Eller du kan sjekke oppdatert oversikt over eksisterende sykkelveinett på Google Maps.

Oslo er på godT vei til å bli en sykkelby for alle

Oslo kommune og Statens vegvesen har satt i gang med flere prosjekter og tiltak som gjennomføres for å redusere ulempene med utbygging og oppgradering av veinettet, som blant annet å etablere flere sykkelfelt i hovedstaden. Du kan lese mer om disse prosjektene og tiltakene her.

Per starten av mai har Oslo kommune 75 gange- og sykkelutbyggingsprosjekter på tapeten og planen er at Oslo skal få 530 km med sammenhengende sykkeltilrettelegging. 

Helsegevinst for samfunnet på hele 26 kroner per syklede kilometer

Litt mosjon hver dag reduserer risikoen for en rekke sykdommer, og gjør det lettere å holde seg i form. Så sunt er det at hvis du sykler til jobben får du åtte år lenger med god livskvalitet, sammenlignet med stillesitterne.

Det er også bra for fellesskapet. Helsedirektoratet har beregnet at det å sykle gir en helsegevinst for samfunnet på hele 26 kroner per kilometer! Til sammenligning koster hver bilkilometer oss seks kroner i økte helseutgifter.

Veiarbeider gir utfordringer

I tillegg til at store deler av Ring 3 for tiden er innsnevret til ett kjørefelt, skjer det store ting i sentrum i forbindelse med at Oslo skal få nytt regjeringskvartal. Fra 1. juli 2024 stenges Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavsgate for all biltrafikk i tre år. Dette vil føre til økt belastning på veinettet. Trafikken i Oslo sentrum må ned 30 prosent når veien stenger, men det finnes hverken planer eller penger for å få det til, advarer Ruter.

Forbudt å kjøre elbil i kollektivfeltet i Oslo og Akershus

For å sørge for best mulig flyt i kollektivtrafikken når Ring 1 stenger, fjernes adgangen til å kjøre elbil i kollektivfeltene i Oslo og Akershus midlertidig fra og med 6. mai.

«Det er viktig å sørge for at bussene kommer frem. Derfor velger Oslo kommune å ta elbilene ut av kollektivfeltene på de kommunale veiene.»
Rune Gjøs, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten

Dette vil gjøre det mer utfordrende å komme seg frem med privatbil. Seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen har oppfordret Oslofolket til å velge alternative kjøreruter eller å benytte sykkel.

Flere stenginger for T-banen og tog i Oslo i sommer

Fra 30. juni starter også oppgraderingen av Grorudbanen som skal vare i syv uker, og omtrent på samme tidspunkt stenges Stortinget stasjon i seks uker. Til sammen skal åtte av T-banens sentrumsstasjoner oppgraderes i løpet av 4-årsperioden 2024-2027. Majorstuen stasjon skal få flere adkomster, større plattformer og en ny gangbru, dette arbeidet vil påvirke t-banen fra våren 2025.

Bane NOR skal jobbe på Østlandet i sommer også. Det betyr flere stengte togstrekninger, og buss for tog. Dette gjelder blant annet Heggedal–Spikkestad som er stengt fra 29. juli til og med 18. august, og Oslo S–Ski via Østfoldbanen er stengt fra 22. juli til og med 4. august.

Det perfekte startskuddet for å bli en sykkelpendler

Det blir altså mer utfordrende å stole på privatbilen som en pålitelig transportmiddel og flere innstillinger i den offentlige transporten, men med stadig mer sykkelvei som strekker seg gjennom Oslos gater, er det ingen grunn til å utsette overgangen til sykling som transportmiddel.

Det er på tide å gire opp og gripe muligheten til å velge sykkelen som et enkelt, bærekraftig og helsefremmende transportmiddel, som får deg dit du skal til rett tid.

Bysykler – Perfekt for en aktiv og smidig byhverdag

Våre bysykler er skapt for å gi deg en lekende lett og effektiv måte å komme deg rundt i byen. Med en elektrisk bysykkel fra EVO Elsykler kan du glede deg over en stressfri morgenpendling, uten behov for å dusje når du kommer på jobb. Syklene har lavt innsteg og er praktiske og komfortable for både kvinner og menn, uansett om du går i skjørt eller bukser. Enten du velger den urbane Culture, den mer klassiske Nevo4, eller den mer sporty Homage4, så finner du en elsykkel som passer din stil og ditt behov.

Hybridsykler – Kjapt frem i køen, uten å snike!

Våre hybridsykler kombinerer terreng- og landeveissyklenes egenskaper og gir deg en unik opplevelse av fart og komfort. Disse sportslige pendlersyklene er perfekte for både by- og landeveiskjøring. Med modeller som Samedi 29 fra Moustache og Charger4 fra Riese & Müller, kan du se frem til en kvikk og stilfull elsykkelopplevelse. Rekkevidde og batterikapasitet er i fokus, slik at du kan ta lengre turer med barna uten bekymring. Velg mellom ulike girvarianter og tilpass sykkelen etter dine behov. Med en hybridsykkel fra EVO Elsykler, kan du glede deg over å spare tid, trimme deg i form og cruise smidig forbi køen – helt uten dårlig samvittighet.

Lastesykler – Den ultimate familiebilen på to hjul

La bilen få hvile og la lastesykkelen fra EVO Elsykler ta over som den nye familiebilen. Med disse vidundrene av noen elsykler kan du enkelt frakte barn, varer, redskaper og alt annet du tidligere ville ha fylt bilen med. Lastesyklene våre kommer i ulike varianter, enten med kasse foran, som for eksempel Riese & Müller Load4 75 Vario Familie eller et solid bagasjebrett bak som Riese & Müller Multitinker Vario. De kan dessuten utstyres med en masse ekstrautstyr, som ulike typer barneseter, regntrekk, lastekasser osv.

Vi i EVO Elsykler vil helst at du skal teste elsykkelen før du kjøper den

Book en prøvekjøring i den butikken og på det tidspunktet som passer deg best, så hjelper vi deg å finne den sykkelen som dekker dine behov best mulig.