På jakt etter elsykkel for dame?

Velkommen til EVO Elsykler! Vi har egentlig ikke for vane å dele inn syklene våre etter kjønn, fordi vi tenker at det er helt andre ting som påvirker hvilke behov du har og hvilken sykkel du trenger. Så om du er dame, herre eller ikke-binær så vil vi hjelpe deg å finne den elsykkelen som passer for deg!

Bestill prøvekjøring her.

Lavt innsteg

Det fremste kjennetegnet ved en klassisk “damesykkel” er en ramme med lavt innsteg. Dette er praktisk for mange fordi man lett kommer seg av og på sykkelen uten å risikere lyskestrekk. Lavt innsteg er vanligere på elsykler fordi dette også gir sykkelen et lavt tyngdepunkt. Elsykler er som regel tyngre enn andre sykler takket være batteri og motor, og et lavt tyngdepunkt gir bedre stabilitet og balanse. Ikke minst er dette verdifullt hvis du skal laste sykkelen tungt, med barn, handleposer eller sportsutstyr.

For en klassisk sykkel med lavt innsteg kan vi anbefale Moustache Lundi 27.3.

En mer kompakt sykkel, som også har god lastekapasitet og mye tilleggsutstyr blant annet for å frakte barn, er Tern HSD Active Plus 400.

Moustache Lundi elsykkel bysykkel

Elegant design

Tradisjonelle stereotypier tilsier at kvinner er mer opptatt av skjønnhet, og den klassiske damesykkelen har derfor ofte vektlagt estetikk. Hva folk synes er pent varierer selvsagt enormt, også uavhengig av kjønn, men om du verdsetter et elegant og såkalt “feminint” design med myke linjer, så kan vi anbefale Riese & Müller Swing Silent.

Men vær trygg på at Riese & Müller leverer kun sykler av høy kvalitet, og designvalgene for denne elsykkelen går ikke på bekostning av dette.

Vil du ha en elsykkel i mer sporty stil, og med høyere rekkevidde og bedre demping, kan vi anbefale Riese & Müller Charger4 Mixte GT Touring.

Er du usikker på hvilken elsykkel du skal velge, kan du enkelt bestille en prøvekjøring her.

Riese & Müller Swing elsykkel

Lastesykler

Kraften du får fra motoren i en elsykkel gjør at den blir et transportmiddel som er godt egnet for å frakte mer enn bare deg selv. Om du har et barn eller to som skal med, om du vil gjøre unna ukeshandelen på elsykkel, om du trenger å frakte utstyr til ulike aktiviteter, eller bare få med deg alt du trenger til en dag på stranda, så vil du oppdage at en elsykkel med god lastekapasitet kan løse det meste.

For å få ekstra god lastekapasitet bakpå sykkelen anbefaler vi en såkalt “long tail” elsykkel fra Tern. Den har masse ekstrautstyr som doble barneseter, vesker og kasser, samt regntrekk.

Vil du heller ha et skikkelig lasterom foran, med plass til inntil tre barn eller voluminøse varer, så anbefaler vi en Load4 elsykkel fra Riese&Müller.

Longtail Bosch Familie